Eurogia 2030 – felhívás fenntarthatóságot elősegítő K+F megoldások támogatására

Az Eurogia2030 az energiaszektorban az élen jár a szén-dioxid-semlegességi célok elérésében. A program célja, hogy ösztönözze a tevékenységet ezen a fontos területen, transznacionális együttműködési projektek létrehozásával olyan alkalmazásokban, amelyek támogatják a gazdasági növekedést és a társadalom egészének javát szolgálják.

 

Az Eurogia2030 célja, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák K+F megoldásaival hozzájáruljon a fenntartható környezethez, az éghajlatváltozás csökkentéséhez és a fenntartható növekedéshez.

E célok eléréséhez szükséges, de nem kizárólagosan a következő célzott kihívások közül néhány:

  • Szénmentes energiaellátás,
  • zöld mobilitás és intelligens városok,
  • okosabb házak és építkezések,
  • biológiai erőforrások és környezet.

Az e kihívások kezeléséhez szükséges technológiák gyorsan fejlődnek egy óriási piacon és egyre növekvő társadalmi aggodalomban. A fejlesztésük és alkalmazásuk terén szerzett alapos ismeretek és vezető szerep elengedhetetlen követelmény, ha az ipar meg akarja őrizni vezető szerepét több alkalmazási területen, vagy ki akarja használni az új lehetőségeket.

 

Az Eurogia2030 alkalmazási körébe tartozó alkalmazott kutatási és innovációs projektjavaslatokat várnak: eurogia2030-technology-roadmap-annex-to-the-map-final

 

A releváns alaptechnológiák közül várhatóan fontos szerepet játszanak majd a digitalizáció, az IOT, az AI, a blokkláncok, a kiberbiztonság , a kommunikáció, az 5G/6G, a drónok, az érzékelők, az új anyagok, az eszközgazdálkodás, az újrahasznosítás stb. is.

Benyújtási határidő: 2023. június 9.

 

További információ és benyújtás