EUREKA & EUROSTARS tájékoztató

Több mint 100 fő részvételével valósult meg 2023. február 23-án az Eureka és Eurostars online tájékoztató fórum. A rendezvényt az Enterprise Europe Network (EEN) magyarországi konzorciuma szervezte, melynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is tagja. A lényegi tartalmat Mészáros Gergely, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) munkatársa, Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC) adta. Előadásában bemutatta az Eureka hálózatot, az egyes alprogramokat, és szót ejtett a készülő magyar támogató pályázatról is, mely nagyrészt meg fog egyezni az előző kiírással.

A legtöbb konkrétum az Eurostars pályázattal kapcsolatban hangzott el, hiszen ez nemzetközi oldalról jelenleg is nyitott, egészen 2023. április 13-ig.

Az Eurostars az EU és az Eureka közös, az innovatív KKV-k számára dedikált programja. A pályázók nemzetközi együttműködésben kell, hogy megvalósítsák piacorientált innovációikat. A pályázatok bármely technológiai területről érkezhetnek. A projektek innovatív termékek, eljárások, szolgáltatások létrehozását kell, hogy célozzák, melyek piaci hasznosítása a projekt zárását követő két éven belül megkezdődik. Megvalósításukra 3 év áll rendelkezésre. Az ennél jóval részletesebb információkat tartalmazó prezentáció letölthető innen: Eureka-Eurostars prezentáció – Mészáros Gergely NKFIH, 2023.02.23.

A nemzetközi partnerkeresésre az Enterprise Europe Network eszközeit használhatják a pályázni kívánók.

 

Elérhetőségek: