Fit for Export – Támogatás kezdő és haladó exportőröknek

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség gondozásában megvalósuló pályázat keretében a hazai KKV-k széles körű szolgáltatásokban részesülnek, növelve felkészültségüket a külpiacokon való megjelenésre.

Fit for Export

A pályázat 2 lépcsőben zajlik. A pályázati előregisztráció során valamennyi érdeklődő exportérettségi felmérésben részesül. A felmérés 5 dimenzió mentén vizsgálja a vállalkozásokat. Az adatok kiértékelése után a cégvezetők átfogó képet kapnak az exportképesség szempontjából fontos erősségekről, az esetlegesen fejlesztésre szoruló területekről.

A pályázók exportérettségi besorolásuk alapján a különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe, melyek mindegyike a külpiaci sikeres megjelenéshez járul hozzá. A pandémia okozta, átalakult kereskedelmi folyamatokra tekintettel, a HEPA rendkívül gyorsan reagált és iHEPA néven online igénybe vehető szolgáltatáscsomagot dolgozott ki.

Eszközök, szolgáltatások

A Fit for Export projektben résztvevőknek számos eszköz áll rendelkezésére a külpiacokon új üzleti partnereket megismerésére, üzleti tárgyalások kezdeményezésére.

• Az Online Kiállítói Térben (OKT) való megjelenés egy új csatorna a külpiacokon való bemutatkozásra. A portál nemzetközi promóciójáról a HEPA gondoskodik. Az OKT nem csupán egy digitális iparági jegyzék. A látogatók virtuálisan bejárhatják a kiállítói standokat, megtekinthetik a kiállítók bemutatkozó videóit és egyéb marketing anyagait megbeszéléseket kezdeményezhetnek videóhívás formájában. Az állandó virtuális kiállítást, időszakos tematikus kiállítások színesítik a potenciális vevőkör célzott elérése érdekében. A hangsúlyos országimázs építés a portálon a hazai termékek, szolgáltatások pozitív megítélését szolgálja.

• Az iparágak szerint szervezett külpiaci roadshow-k, hagyományosan nagy népszerűségnek örvendenek. A Fit for Export projektben a roadshow-k az online térben valósulnak meg. A tárgyalófelek megbeszéléseiket előre egyeztetik, így felkészülten érkeznek a tárgyalásra. Amennyiben egy vállalkozás egy régióban új piaci kapcsolatokat keres, akár egy nap leforgása alatt, számos új kapcsolattal gazdagodhat.

• A pandémia nagyban átalakította az üzleti utazási szokásokat. Számos piaci szereplő az utazás helyett egyre inkább előnyben részesíti az online bemutatkozási lehetőségeket. Számukra a projekt streaming szolgáltatást biztosít. A vállalkozásnak így lehetősége nyílik saját telephelyéről virtuálisan megjelenni egy külpiaci rendezvényen, professzionális technikai támogatás mellett, élőközvetítésben bemutatni telephelyét, termelési folyamatait.

Előregisztráció

Az előregisztrációs felület már elérhető. A pályázat benyújtására az exportérettségi minősítést követően van lehetőség. Amennyiben Ön már rendelkezik exportérettségi felméréssel, kérjük, az előregisztráció során jelezze ezt. A szolgáltatásokat a kedvezményezett vállalkozások 2022 végéig vehetik igénybe a „GINOP-1.3.7-19 Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kkv-k számára” c. program megvalósulásának keretében.

A pályázatról részletes leírás a HEPA honlapján található:  https://hepa.hu/hirek/Tamogatas-kezdo-exportoroknek

A pályázat előregisztrációs oldala az alábbi linken érhető el:   https://exporterettseg.hepa.hu/index.php/hu/fitforexport

A pályázattal kapcsolatosan felmerülő kérdésével, kérjük, keresse bizalommal a HEPA munkatársait a  e-mail címen.