EU finance days 2022

Az Európai Unió a 2021–2027-es programozási időszakban új finanszírozási programokat indított. Idetartozik az InvestEU, az Európai Innovációs Tanács és az Egységes piac program. Várják az eseményre azokat a pénzügyi intézményeket, nemzeti fejlesztési bankokat, vállalkozásokat támogató struktúrákat és multiplikátorokat, amelyek szívesen részt vennének a kezdeményezésekben, és szeretnének első kézből tájékozódni azokról.

A 2022-ES UNIÓS PÉNZÜGYI NAPOKAT az Európai Bizottság képviseletei és szolgálatai szervezik az Európai Beruházási Bank Csoporttal és az Enterprise Europe Network hálózattal együttműködésben. Az esemény során szakértők mutatják be az új pénzügyi és támogatási programokat.

Az eseményre online kerül sor, és több, a finanszírozási programok különböző aspektusaival foglalkozó szekcióból fog állni. A résztvevők kapcsolatba léphetnek a témákban jártas előadókkal, és kérdéseket tehetnek fel nekik.

Dátum: 2022. szeptember 28., 9:00-13:15
Helyszín: online
Az esemény nyelve: angol és magyar

Rövid program:
• A témák bemutatása
• Prezentációk: InvestEU, Európai Innovációs Tanács, Egységes piac program
• Szekcióülések és „Kérdések és válaszok” értekezletek a szakértőkkel

A részletes program ITT található.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött, a rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.

Mennyi az annyi? – Árazás és pénzügyileg is fenntartható működés a vendéglátásban

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter induló rendezvénysorozatának első eseménye „Mennyi az annyi?” címmel.

A rendezvény aktualitását adja az olyan egyszerre ható árdrágító tényezők megjelenése, mint a minimálbér januári emelése, alapanyag és energia árak drasztikus növekedése, és az állandóvá vált munkaerőhiány. Mindezeknek be kell épülnie az árazásba úgy, hogy a fogyasztók számára még „emészthető” legyen a mértéke. Vendéglátó szakmai, pénzügyes és marketing szempontból fogjuk a helyzetet elemezni és megoldást keresni.

Helyszín: Kis-Zsolnay terem, Kamara székház (Pécs, Majorossy I. utca 36.)

Időpont: 2022.02.17. csütörtök 14.00-16.00

Előadók és témák:

  • A fórumot megnyitja: Teleky Zoltán, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöke
  • Az árazás összetevői a vendéglátásban. A változók változnak, az árak emelkednek: Fodor Péter – Mevid Zrt.
  • Hideg fejjel a pénzügyekről a vendéglátásban: Opauszki László – P-Kontó Kft.
  • “Mi kerül a Marketing Tányérodra? – Az értékalapú marketing kommunikáció alapjai – Hogyan ne tedd tönkre a piacodat és még pénzt is keress”: Török Gergő Zoltán – Marketing Soul Kft.
  • Kérdések és válaszok – Mindenki

A rendezvényen való részvétel díjmentes, előzetes online regisztrációhoz kötött és a mindenkori egészségügyi előírásoknak megfelelően látogatható. A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk fogadni 49 főig, melynél a Baranyai Gasztronómiai Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagi köre elsőbbséget élvez.

Kérem, hogy részvételi szándékát szíveskedjen az alábbi űrlap kitöltésével jelezni.

A jelentkezés lezárult.

Pénz a jövőért – éljünk a támogatott forrásokkal!

Az Európai Unió 2021-2027-es időszakának költségvetéséből Magyarország soha nem látott mennyiségű pénzre, mintegy 18 ezer milliárd forintra számíthat. A kiírások folyamatosan jelennek meg. A Gazdaságmentő Program 2021-ben is tart. Negyedévente jelent be a kormány új talpra állást segítő intézkedéseket. Az MNB újabb 1000 milliárd forinttal növelte az NHP Hajrá fejlesztési hitelkeretét, az MFB tőkeprogramokra, kedvező kamatozású hitelforrásokra is lesz még bőségesen pénz. A Széchenyi Hitelkártya-programok változatlan feltételekkel folytatódnak. Az állam garanciavállalással továbbra is beáll a vállalkozások mögé. A bankok, pénzintézetek innovatív saját projektjeit is érdemes versenyeztetni.

Bővebben…

Újabb ágazat számára lesz elérhető a 0%-os Széchenyi Turisztikai Kártya

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett Széchenyi Kártya Program konstrukciók folyamatosan igazodnak a vállalkozások igényeihez. A Széchenyi Kártya Programban 2020. szeptember 21-én bevezetésre került Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel október 22-től már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető – jelentette be dr. Parragh László, az MKIK elnöke, egyben a KAVOSZ Zrt. igazgatósági elnöke.

Bővebben…

Fizetési moratórium a Széchenyi Kártya Programban

A 47/2020. (III. 18.) számú Kormányrendeletben a Kormány azonnali intézkedéseket hozott, mely érinti a Széchenyi Kártya Programban részt vevő vállalkozásokat is.

A rendelet alapján a 2020. március 18. napján 24 órakor fennálló, azaz ezen időpontig nem lejárt kölcsön-, illetve hitelszerződések vonatkozásában az adós a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére fizetési haladékot kap. A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart.

A Kormányrendelet a Széchenyi Kártya Program keretében megkötött valamennyi hitelszerződésre vonatkozik, azaz

  • az élő, 2020. december 31-ig lejáró hitelszerződések 2020. 12. 31-ig meghosszabbodnak és
  • valamennyi élő hitelszerződés vonatkozásában a 2020. december 31-ig esedékessé váló tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségek teljesítésre az adós 2020. december 31-ig fizetési moratóriumot kap.

Az érdeklődő ügyfelek hitelszerződésükkel kapcsolatos konkrét kérdésekre az adott vállalkozást finanszírozó hitelintézet tud részletes tájékoztatást adni.