Aktuális lehetőségek a nemzetközi üzleti partnerkeresésben

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által a Dél-dunántúli régióban működtetett Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat számos eszközzel segíti jelen helyzetben is a vállalkozások nemzetközi üzleti partnerkeresését és piacra lépését.

Míg ez eddig meglehetősen költség-, és időigényes feladat volt az utazási-, és szállásköltség, szervezés, személyes fizikai részvétel, adott esetben belépő díj miatt, most egy egyszerű regisztrációval, üzleti ajánlat megfogalmazásával és tárgyalások online lebonyolításával gyorsan és díjmentesen megvalósítható.

Előny, hogy többségében ugyanazon az online platformon (B2match) kerülnek lebonyolításra a rendezvények beleértve a tárgyalásokat is, így a vállalkozónak elég pár egyszerű lépést megtennie, az összes többit azonos módon tudja már használni.

  1. Regisztráció– rövid cégleírás (2-3 mondat), üzleti profil (akár korlátlan számban) az aktuális igényeknek megfelelően (keres/kínál), fénykép, logo feltöltése (megkönnyítve a felismerhetőséget/személyesebbé téve a profilt)
  2. Tárgyalásra jelölés – folyamatosan lehet tárgyalásra jelölni a résztvevőket, így az a vállalkozónak legmegfelelőbb időben és általa választott időtartamban tud tárgyalni. Célszerű maximálisan kihasználni a tárgyalási időt a legígéretesebbnek tűnő résztvevőket jelölve, DE érdemes egy bemutatkozó üzenet küldésével akár az összes résztvevővel felvenni a kapcsolatot.
  3. Online kétoldalú tárgyalás– a tárgyalási időpontot el kell fogadnia a meghívott félnek, majd a B2match felületen belül a meghatározott időpontban lefolytatni a tárgyalást (javasoljuk még előzetesen ellenőrizni, hogy a használt laptop kamerája és mikrofonja megfelelően működik-e).

Ezek a díjmentes online lehetőségek minden vállalkozás számára elérhetőek, ráadásul az ilyen szakirányú rendezvények száma jelentősen megnőtt, válaszként a Covid okozta korlátozásokra. Az alábbi összeállításban a közeljövőben szervezett rendezvényeket és nemzetközi üzletember találkozókat ajánljuk szíves figyelmébe:

Egészségipar
Kreatív ipar
Gépipar, fémmegmunkálás, elektronika
Építőipar
Élelmiszer ipar
IT
Csomagolóipar
Multiszektorális
Egyéb

 

A programok remek alkalmat biztosítanak az aktuális technológiai trendek megismerésére és a témához kapcsolódó tudás megosztására, K+F kapcsolatok kialakítására. Továbbá, lehetőséget nyújtanak a résztvevő cégeknek, hogy nemzetközi vevőket és üzleti partnereket ismerjenek meg előre egyeztetett kétoldalú B2B tárgyalások keretében.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel mindegyik program ONLINE formában valósul meg. A részvétel díjmentes és regisztrációhoz kötött.

További segítség a regisztráció menetéhez: https://ittesmost.b2match.io/how-it-works

Éljen a partnerkeresési lehetőséggel Ön is! Készítsen részletes és figyelemfelkeltő profilt és foglaljon tárgyalásokat a résztvevő cégekkel.

További információért keresse az Önhöz legközelebb eső Enterprise Europe Network (EEN) irodát: http://een.koktel.hu/hu/kapcsolat 

EEN pécsi irodája elérhető: tel.: +36 72 507 125