Kamarai hírek

Alapkőletétel Mohácson

Az új közforgalmú kikötő építésének megkezdéséről korábban már adtunk hírt. Jövő héten a létesítmény ünnepélyes alapkőletételére készül a város.

Bővebben »

Szüreti fesztivál Mohácson

Idén ezen a hétvégén kerül megrendezésre Mohácson a szüreti fesztivál. A városközpontban megrendezésre kerülő kulturális programok, idén kézműves vásárral is kibővülnek.

Bővebben »

Fotókiállítás Bólyban

Augusztus 27-én 18.00 órakor, Generációk címmel nyílik Máy Péter önkéntes kamarai tagunknak és lányának kiállítása Bólyban. A tárlatot Dr. Síkfői Tamás a kamara elnöke nyitja meg.

Bővebben »

Lízing és mikrohitel

Várhatóan szeptembertől új hitelekkel bővül a Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető hitelek köre, melyek kezdő vállalkozásoknak nyújtanak lehetőséget.

Bővebben »

Munkahelyi oltási program

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján továbbra is lehetőség van arra, hogy egy cég/vállalat saját munkavállalóinak szervezett oltási programot tudjon biztosítani.

Bővebben »

Agrár innováció a Tomelilla Kft-nél

Kamarai tagunk a PREGA Gyakorlati Napon mutatta be legújabb innovációját. Az IntelliNozzle, azaz intelligens szórófej rendszer sávpermetező rendszerekhez készült, hogy pontosan annyi növényvédő szert használjanak fel, amennyire szükség van!

Bővebben »

Karrier Klub Szigetváron

A Vigadó Kulturális Központban, 2021. július 23-án pénteken 19 órakor kezdődő Karrier Klub vendége Horváth László, a Melio-Start Kft vezetője, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Szigetvári városi elnöke lesz.

Bővebben »

Strand fejlesztési tervek Mohácson

Mohács szigeti partszakasza nem kijelölt fürdőhely, de nyaranta sokan választják kikapcsolódási lehetőségként. A jelenlegi vezetés szándéka, hogy egy turisztikai jellegű beruházás eredményeként a szabadstrand területe ne csak a mohácsiak, de

Bővebben »

Hotelt vásárolna az Önkormányzat Mohácson

Számos turisztikai látnivalót és programot nyújtó városban a megfelelő mennyiségű szálláshely hiánya rendszeresen problémát okoz. Ezen a problémán segíthet a képviselő testület nemrég hozott döntése, a Szent János Hotel megvásárlásáról.

Bővebben »

Tart még a „Passzold vissza Tesó!” kampány

“Ha még mindig lapul a fiókban megunt, használaton kívüli mobiltelefon, ne habozz, Passzold vissza Tesó!” Ezekkel a sorokkal buzdítja az újrahasznosítható, mobiltelefonokból származó mikroelektronikai hulladékok gyűjtésére és szervezett leadására az

Bővebben »

Kamarai iroda átadó Mohácson

A világjárvány után idén első alkalommal találkozik a kamara Mohács városi elnöksége. Ez alkalommal, ünnepélyes keretek között kerül sor, a Selyemgyár Kulturális Negyedben található új iroda átadására.

Bővebben »

Heti jogász 2021. 20 – 21. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása

Bővebben »

Nyit a Selyemgyár Mohácson

Befejeződött a város egyik legnagyobb beruházása, befejeződött az egykori Selyemgyár felújítása. A Selyemgyár Kulturális Negyed elnevezésű épületegyüttes megnyitójára jövő hétvégén kerül sor, ahol a korábbi gyárat bemutató kiállítás mellett, többek

Bővebben »

Új területek az ipari parkban

Újabb ingatlanok kerületek vissza az Önkormányzat tulajdonába Mohácson. A város a két terület többcélú hasznosítását tűzte ki célul, a későbbi értékesítés mellett gondolva közeljövőben induló fejlesztésekre is.

Bővebben »

Szakmai egyeztetés az ÉTK ülésén

Májusi ülésén Pécs alpolgármesterét, Ruzsa Csabát, az állami főépítészt, Lukáts Istvánt, valamint a Pécs városi főépítészt, Karlovecz Zoltánt fogadta az Építőipai Technológiai Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK).

Bővebben »

Hamarosan nyit a Selyemgyár

2016-ban nyert pályázatot Mohács városa az egykori Selyemgyár felújítására. A projekt célja az volt, hogy a leromlott, használaton kívüli selyemgyári épületegyüttes és közvetlen környezete rehabilitációja megvalósuljon, valamint további új funkciók

Bővebben »

Birtokba vették a munkaterületeket

Egy korábban elnyert energetikai pályázat kivitelezői szakasza veszi kezdetét. Vállalkozók vették birtokba a munkaterületet a Komlói Fűtőerőmű Zrt. irodaépületénél, valamint a szennyvíztisztító telep kezelőépületénél.

Bővebben »

Moonbike – 2021

A Pécsi Tudományegyetem május 15-től ismét elindítja egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kerékpáros kihívását.

Bővebben »

MNB konjunktúra felmérés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez

Bővebben »

Együttműködés a DDGK és az ACE között

Együttműködési megállapodást kötött a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezete: PBKIK) és az ACE 2021 áprilisában. Az ACE és a DDGK célkitűzéseinek megvalósítását egymás rendszeres és kölcsönös szakmai támogatásával, operatív együttműködésével,

Bővebben »

Változás a Széchenyi kártya Programban

Azok – a tavalyi évben megjelenő új Széchenyi hitelkonstrukciók, melyeket választhatóan a 2019. év nettó árbevétele, vagy a 2019. év bérköltségének kétszerese alapján lehetett felvenni, már 2020. évi bérköltség kétszerese

Bővebben »
Eseménynaptár
« 2021. szeptember » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Üzleti ajánlatok az EU-ból